iRent verhuurt krachtig Linux cluster

Naam bedrijf: Delphi Studio for Imaging BV
Branche: Olie- en gas exploratie via seismische data verwerking
Reden verhuur: Berekeningen seismische afbeelding

Omschrijving project: Voor een groot oliebedrijf heeft Delphi Studio for Imaging software ontwikkeld met betrekking tot het afbeelden van 3D seismische metingen. Om dit te testen was een krachtig genoeg Linux cluster nodig.

Wat heeft iRent gedaan:

  • beschikbaar stellen van Linux rekencluster inclusief het onderhoud
  • toegankelijkheid via SSH omgeving
  • installeren van Ubuntu Linux systeem

Het resultaat:
Het cluster was voor Delphi Studio for Imaging direct bruikbaar nadat ze nog enkele specifieke tools hadden geïnstalleerd.
Gedurende de huurperiode van 1 jaar, is het rekencluster continu gebruikt en kon het de vereiste berekeningen verrichten.

Info over het bedrijf:
Delphi Studio for Imaging is een specialistisch bedrijf dat dedicated opdrachten doet voor bedrijven in de upstream olie-gas wereld, voornamelijk met processen en afbeelden van seismische metingen om structuren in de aardlagen tot op 5 km diepte af te beelden.

Het onderzoeksconsortium DELPHI aan de TU Delft in Nederland is zeer succesvol geweest in de ontwikkeling van nieuwe algoritmen voor voorbewerking, beeldvorming en inversie voor de geo-energie-industrie op het gebied van seismische exploratie van reservoirs en monitoring van seismische reservoirs.

Ga terug