AMD-processoren in je datacenter

De processoren van Intel hebben hun kracht in het datacenter natuurlijk allang bewezen. Maar hoe zit het met de nieuwste AMD-processoren? Hoe presteren deze CPU’s in je eigen datacenter? En wanneer is AMD een serieus te overwegen alternatief?

De verschillen van de CPU-architectuur zitten voornamelijk in de compute density en het aantal PCIe lanes. Een server met AMD-processoren zorgt voor een hogere performance en resulteert in veel gevallen in lagere kosten bij ‘per socket licensing’. Er is veel te lezen over het onderscheid tussen de twee CPU-vendoren. Echter is het lijnrecht tegenover elkaar zetten van deze twee aanbieders onbegonnen werk. Doordat de CPU keuze het hart van je IT-omgeving raakt, adviseren wij om zelf te ervaren hoe de AMD-processor jouw datacenter kan optimaliseren. Test de nieuwste generatie Dell PowerEdge servers met AMD Epyc processor in je eigen omgeving met een Proof of Concept. Door gebruik te maken van een Proof of Concept, kun je zelf beoordelen hoe de Dell EMC PowerEdge server met AMD processor aansluit op de vereisten van jouw organisatie.

Vraag een Proof of Concept aan

De technische kracht van AMD Epyc          

Met 64 cores per socket bevordert AMD Epyc de processing efficiency van servers. Hiermee biedt AMD een ongekend hoge rekendichtheid per socket. Daarnaast profiteer je van de geoptimaliseerde veiligheidsmaatregelen met het geïntegreerde security subsystem (AMD Platform Security Processor). Alleen al deze twee factoren maakt het gebruiken van een AMD processor in je datacenter een goede overweging.

Bespaar aanzienlijk op licentiekosten

Naast de scherpe prijs biedt de AMD-architectuur mogelijkheid tot besparen op licenties. Los van de kostenbesparing in aanschaf, biedt de AMD-processor mogelijk ook voordeel als je kijkt naar TCO (Total Cost of Ownership). Doordat je beschikt over meer cores per socket en uiteindelijk minder sockets vult, betaal je bij ‘per socket licensing’ veel minder licentiekosten. Denk hierbij aan onder andere: Veeam, Citrix, Arcserve, RedHat Linux, SUSE Linux, VMWare, vSphere en Oracle.

De voordelen van AMD op een rijtje

 • Processing efficiency
  Bij gelijk stroomverbruik meer berekeningen
 • Tot 64 cores per CPU
  Ongekend hoge rekenkracht per socket
 • 128 PCIe lanes
  Resulteert in hogere capaciteit voor o.a. NVMe, GPU en FPGA
 • Security leadership
  Silicon embedded security subsystems dragen bij aan verhoogde veiligheid
 • Besparing licentiekosten
  Gebruik van minder sockets, dus minder kosten bij ‘per socket licensing’

Maak kennis met Dell EMC PowerEdge met AMD Epyc

Vraag een Proof of Concept aan

Opkoop server(s)

Zijn je huidige systemen aan vervanging toe? Deze systemen zijn bij IRENT nog geld waard. Wij stimuleren een circulaire economie en kopen de systemen graag van je op.

Vraag opkoop aan
PowerEdge R7425 huren

IRENT biedt organisaties flexibiliteit in hun datacenter als Europees marktleider in verhuur van tijdelijke, urgente en projectmatige server-, storage- en netwerkoplossingen. Van high-end systemen tot complete IT-infrastructuren. Daarmee ondersteunen we organisaties om antwoord te geven op de vereiste flexibiliteit en stabiliteit in complexe IT-omgevingen. We zorgen dat je altijd over de meest efficiënte IT-resources beschikt, zo kort of zo lang als nodig. Daarbij werken we nauw samen met gerenommeerde vendoren zoals Dell EMC, Lenovo, IBM, HPE of met jouw eigen vertrouwde IT-servicepartner.

Samenwerken met ons betekent

Levering binnen 24 uur

Levering binnen 24 uur

IRENT heeft meer dan €15 miljoen aan IT-infrastructuur voor verhuur op voorraad. Een kleine greep uit de voorraad: 5+ Petabyte aan performance disken, 5000+ cores, 250+ servers en 40+ Terabyte aan memory.
Een oplossing op maat

Een oplossing op maat

Huur je tijdelijke, urgente, projectmatige of OPEX- server-, storage- of netwerkoplossing voor zo kort of lang als nodig. Van een week tot enkele jaren. Bij ons kun je flexibel op- en zelfs afschalen.
Op iedere plaats ter wereld

Op iedere plaats ter wereld

Wij hebben ruim 15 jaar ervaring in het snel leveren van server, storage en networking infrastructuur oplossingen over de hele wereld.
Binnen 2 uur antwoord op jouw aanvraag

Binnen 2 uur antwoord op jouw aanvraag

Op werkdagen zorgen wij ervoor dat we binnen enkele uren een offerte op maat aanbieden, met gedegen hardware advies en een configuratie.

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Francis Smulders

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

 • Lees hier de privacyverklaring
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.