Circulaire IT

Circulaire IT bevorderen

In 2050 zou de Nederlandse economie duurzaam gedreven en volledig circulair moeten zijn. Een mooie uitdaging, waarin IT een cruciale rol kan en moet vervullen. Staat een circulaire IT bij jouw organisatie ook al op de agenda? Wij helpen jullie graag om jullie circulaire IT naar een hoger niveau te tillen.

Van bezit naar gebruik

Als verhuurpartner maken we ons sterk om gebruik in plaats van bezit van systemen te faciliteren. Met flexibele huuroplossingen stimuleren wij de deeleconomie en dus de circulaire IT. Nieuwe apparatuur wordt via IRENT 4 tot 20 keer verhuurd en krijgt daarna een verantwoord tweede leven.

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Mike van Geest

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

  • Lees hier de privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

De R-ladder van circulariteit

De mate van circulariteit wordt vaak beoordeeld aan de hand van de zogenaamde R-ladder. Hoe hoger de strategie op deze R-ladder van circulariteitsstrategie├źn staat, hoe circulairder de strategie van de onderneming is. Waarbij R1 de hoogste trede is. IRENT tackelt in ieder geval drie van de onderstaande strategie├źn om een circulaire IT te bevorderen: Re-use, Recycle.

HERGEBRUIK EN RECYCLING

Recycling is op de weg naar een circulaire IT natuurlijk allang geen nieuw fenomeen meer. Recycling levert daarnaast een wezenlijke bijdrage aan duurzaamheid en een circulaire IT. Maar voor de transitie naar circulariteit is juist ook in het hergebruik van producten of onderdelen veel winst te boeken. Hierin speelt IRENT een belangrijke rol. Vanuit die optiek kopen we oude IT-omgevingen op, zodat deze opnieuw ingezet kunnen worden. Een bestaand systeem dat voor de ene organisatie niet meer de gewenste functionaliteit biedt, kan voor een ander bedrijf via onze verhuurpool nog goed toepasbaar zijn. Zo draag jij met jouw verouderde systemen bij aan een circulaire IT.

IRENT en een circulaire IT

  • Van bezit van hardware naar betalen voor gebruik: Hardware as a Service
  • Verhuur van de nieuwste, energiezuinige server-, storage- en infrastructuuroplossingen
  • Economische en technische levensduur van IT-infrastructuren verlengen
  • Waardeverspilling voorkomen door het hergebruiken van bestaande hardware
  • Recycling van de grondstoffen uit apparatuur om e-waste te minimaliseren

Meer over IRENT

IRENT biedt organisaties flexibiliteit in hun datacenter als Europese speler in verhuur van tijdelijke, urgente en projectmatige server-, storage– en networking oplossingen, aanverwante dienstverlening en opkoop van oude hardware. Van high-end systemen tot complete IT-infrastructuren. Met alle diensten streeft IRENT naar een circulaire IT. Wil je graag meer informatie of wil je samen met een van onze IT-specialisten sparren over hoe jouw organisatie kan werken aan een circulaire IT? Neem dan contact met ons op!