Circulaire economie

A CASE OF CIRCULARITY

In 2050 zou de Nederlandse economie duurzaam gedreven en volledig circulair moeten zijn. Een mooie uitdaging, waarin IT een cruciale rol kan en moet vervullen. Het uitgangspunt voor die circularity is geen hogere wiskunde eigenlijk, maar gewoonweg ‘niet rechtlijnig denken’. Op alle vlakken, op elke schaal en in elke organisatie of omgeving.

VAN BEZIT NAAR GEBRUIK IN EEN DEELECONOMIE

Als verhuurpartner maken we ons sterk om gebruik in plaats van bezit te faciliteren. Met flexibele huuroplossingen stimuleren we de deeleconomie. Nieuwe apparatuur wordt via IRENT 4 tot 20 keer verhuurd, en krijgt daarna een verantwoord tweede leven. Bovendien ondersteunen we klanten om hun bestaande IT-infrastructuur draaiende te houden. Met steeds als doel: hardware langer te gebruiken, IT optimaal in te zetten en materialen zoveel mogelijk in een oneindige cyclus te benutten. Dient er geïnvesteerd te worden in nieuwe systemen, dan helpen we bij het maken van een keuze voor duurzame en efficiënte hardware, bijvoorbeeld met de verhuur van een demo of een Proof of Concept.

HERGEBRUIK EN RECYCLING

Recycling is op weg naar een circulaire economie natuurlijk allang geen nieuw fenomeen meer, en levert een wezenlijke bijdrage aan duurzaamheid. Maar voor de transitie naar circulariteit is juist ook in het hergebruik van producten of onderdelen veel winst te boeken. Daar ziet IRENT een belangrijke rol. Vanuit die optiek kopen we oude IT-omgevingen op, zodat deze opnieuw ingezet kunnen worden. Een bestaand systeem dat voor de ene organisatie niet meer de gewenste functionaliteit biedt, kan voor een ander bedrijf via onze verhuurpool nog goed toepasbaar zijn. Ook verkopen we oudere producten of onderdelen daarvan. Bijvoorbeeld als uitbreiding op een bestaande omgeving omdat het product niet meer wordt verkocht door de vendor. Of aan servicebedrijven, die daarmee oudere omgevingen langer in de lucht kunnen houden. En zijn de systemen echt niet meer in te zetten, dan zorgen we dat deze via verwerkers gerecycled worden.

IRENT CIRCULARITEIT

  • Van bezit van hardware naar betalen voor gebruik, van Capex naar Opex
  • Verhuur van de nieuwste, energiezuinige server-, storage- en infrastructuuroplossingen
  • Economische en technische levensduur van IT-infrastructuren verlengen
  • Waardeverspilling voorkomen door opkopen hergebruiken van bestaande hardware
  • Recycling van de grondstoffen uit apparatuur om e-waste te minimaliseren

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Mike van Geest

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

  • Lees hier de privacyverklaring *
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.