Circulaire IT

Circulaire IT

Als IT lifecycle specialist dragen wij zorg voor het verlengen van de levenscyclus van IT-apparatuur. Wij hebben een circulaire IT mindset waarmee wij bijdragen aan het verbeteren en optimaliseren van een circulaire economie zonder stress. Met onze circulaire dienstverlening zorgen wij voor flexibiliteit, lagere kosten en betere kwaliteit.

Onze flexibele IT-oplossingen zijn daarop ingericht. Voor organisaties zorgen wij met verhuur- en as a Service oplossingen dat hardware uitsluitend gebruikt wordt op het moment dat het nodig is. Hiermee voorkomen we onnodige aanschaf en stilstand van hardware. Hardware die jij niet meer gebruikt, kunnen wij weer inzetten voor een andere organisatie. IT-apparatuur krijgt bij ons áltijd een tweede leven.

Samen zorgen we er op die manier voor dat er minder nieuwe IT-apparatuur nodig is, minder e-waste ontstaat en de CO2-footprint van hardware wordt verminderd.

Met onze IT-lifecycle diensten zorgen wij ook voor het verlengen van de gebruiksduur van jouw apparatuur. Dit doen wij onder andere door onze eigen Third Party Maintenance Support. Zo kan jouw organisatie langer gebruik maken van dezelfde hardware tegen lagere kosten.

Als IT-apparatuur binnen jouw organisatie het einde van de gebruiksduur heeft dan kopen wij het op. Wij geven de hardware een tweede leven en jouw organisatie de maximale restwaarde. De gehele logistiek, ontmanteling en gecertificeerde datavernietiging (conform AVG/GDPR) kunnen wij voor je verzorgen. En apparatuur die niet meer inzetbaar is recyclen we duurzaam & optimaal conform WEELABEX.

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Mike van Geest

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

  • Lees hier de privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

De R-ladder van circulariteit

De mate van circulariteit wordt vaak beoordeeld aan de hand van de zogenaamde R-ladder. Hoe hoger de strategie op deze R-ladder van circulariteitsstrategieën staat, hoe circulairder de strategie van de onderneming is. Waarbij R1 de hoogste trede is. IRENT tackelt in ieder geval vijf van de onderstaande strategieën om een circulaire IT te bevorderen: Reduce, Re-use, Repurpose, Recycle en Refurbish.