Cyber Incident Response

Het is de grootste nachtmerrie van veel ondernemers en bedrijven; een cyber aanval. Eenmaal getroffen is het zaak snel te handelen, maar zeker in de chaos is dat nog niet zo makkelijk. De oplossing? De Cyber Incident Response van Irent! Meer informatie? Neem direct contact op!

Downtime door een Cyber Incident

Bij een IT-migratie kun je de downtime zo veel mogelijk beperken. door een calamiteit of Cyber Incident heeft grote gevolgen. Wanneer dit gebeurt ben je daar meestal niet op voorbereid. Hierdoor loopt de schade verder op. Zet IRENT onder “speed dial”. IRENT heeft meer high-end IT-systemen op voorraad dan de grote IT-distributeurs. Wij zijn in staat om op maat gemaakte servers, storage, netwerkapparatuur & appliances binnen een paar uur op locatie te leveren. Je bepaalt zelf de gewenste huurperiode.

 • Binnen enkele uren een vervangend systeem
 • Beperk financiële- en reputatieschade

IRENT onder “speed-dial”

Met onze Cyber Incident Response dienst staan wij klaar om organisaties in nood snel te helpen. Wij reserveren hiervoor altijd capaciteit, zowel engineers als IT-apparatuur. Als je getroffen wordt door een calamiteit dan zullen wij met de grootste inspanning zo snel mogelijk IT-systemen op maat bouwen, testen en op elke gewenste locatie leveren.

Goed voorbereid op een calamiteit

Je IT-omgeving is de backbone van je organisatie. Bedrijfskritisch dus! Om de beste uptime te garanderen sluit je SLA’s af waarin je zoveel mogelijk risico’s afdekt. Je maakt Disaster Recovery Plannen en test diverse scenario’s.

Maar wat doe je als:

 • je getroffen wordt door een ransomware of malware aanval, brand- of andere schade?
 • je leverancier zijn SLA niet na komt en je niet snel voorziet van een goed werkend systeem?
 • je IT-omgeving (en eventuele uitwijk omgeving) niet benaderbaar is of niet in goede staat verkeerd?

Ransomware kan organisaties op een zeer verstorende manier raken. Het Nationaal Cyber Security Centrum heeft een plan gemaakt hoe je jouw organisatie het beste hier op voor kan bereiden:

Naast onze Cyber Incident Response dienst kun je ook kiezen voor zekerheid: IT OnDemand

IT OnDemand

Als je gegarandeerd snel wilt beschikken over datacenter systemen, dan kies je voor IT OnDemand. IRENT legt alvast je gewenste systemen op afroep voor je beschikbaar. Tegen een lage premie beschik je gegarandeerd binnen 4 uur over de nieuwste technologie.

Verschillen tussen Cyber Incident Response en IT OnDemand

 Cyber Incident ResponseIT OnDemand
Beschikbaarheid apparatuur        Best effortGegarandeerd
Juiste systeemspecificaties (Performance en capaciteit)      Afhankelijk van beschikbaarheidVooraf afgestemd
Snelheid van leverenBest effort
Kost meer tijd door afstemming, bouwen en testen
Binnen 4 uur op locatie
KostenRelatief hoog
Door ongeplande inzet van engineers en voorraad  
Laag en vooraf inzichtelijk

FAQ

Wat is een cyber incident?

Een cyber incident is een ongeautoriseerde of onbedoelde gebeurtenis in een IT-systeem, netwerk of applicatie. Dit kan variëren van een eenvoudig virus of malware-infectie tot een geavanceerde aanval door hackers die gevoelige informatie of systemen in gevaar brengt.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van cyberincidenten?

De meest voorkomende oorzaken van cyberincidenten zijn phishing, malware, ransomware, ongepatchte software, onveilige wachtwoorden, menselijke fouten en kwetsbaarheden in software.

Wat zijn de gevolgen van een cyber incident?

De gevolgen van een cyber incident kunnen enorm zijn, zoals financiële schade, reputatieschade, het verlies van gevoelige informatie, vertrouwelijke gegevens die openbaar worden gemaakt en het stilvallen van bedrijfsactiviteiten. Het kan ook leiden tot juridische en regelgevende problemen.

Wat moet ik doen als mijn organisatie getroffen wordt door een calamiteit, zoals een ransomware aanval of brand?

Het Nationaal Cyber Security Centrum heeft een plan opgesteld om organisaties te helpen zich voor te bereiden op ransomware aanvallen. Naast het hebben van een Disaster Recovery Plan, kunt u gebruik maken van diensten zoals de Cyber Incident Response dienst of IT OnDemand om snel te beschikken over IT-systemen en downtime te minimaliseren.

Wat zijn de 6 fases van een cyber incident response plan?

 1. Voorbereiding: in deze fase wordt er voorbereidend werk gedaan om te zorgen dat de organisatie goed is voorbereid op een cyberaanval. Dit omvat onder andere het opstellen van beleid, procedures en training van personeel.
 2. Detectie en analyse: in deze fase wordt er gekeken naar de signalen van een mogelijke cyberaanval. Dit kan bijvoorbeeld het detecteren van ongebruikelijke netwerkactiviteit zijn.
 3. Containment: deze fase omvat het beperken van de schade die de cyberaanval veroorzaakt door het isoleren van geïnfecteerde systemen en het afsluiten van de toegang tot het netwerk.
 4. Onderzoek: in deze fase wordt er onderzoek gedaan naar de aard van de aanval en de omvang van de schade.
 5. Herstel: in deze fase worden de systemen hersteld en weer operationeel gemaakt. Dit omvat bijvoorbeeld het terugzetten van back-ups en het patchen van kwetsbaarheden.

Evaluatie: in deze fase wordt er gekeken naar de gebeurtenissen van de aanval en wat er geleerd kan worden om de organisatie beter voor te bereiden op toekomstige aanvallen.

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Ivo de Heus

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

 • Lees hier de privacyverklaring
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.