opkoop

Hardware verkopen (buyback)

Je gebruikte hardware verkopen

Heb je nieuwe apparatuur en wil je jouw oude hardware verkopen? Dan ben je bij IRENT aan het juist adres. Het verkopen van je gebruikte hardware aan IRENT biedt veel voordelen. Zo doen wij niet onder aan de financiële waarde die de overbodig geworden hardware nog waard is. Ook draag je hiermee aan een circulaire IT doordat de door jou verkochte hardware een tweede leven krijgt.

Voordelen oude hardware verkopen

Financiële waarde toekennen aan overbodige hardware
Verlaag de kosten van voorraadbeheer door oude hardware te verkopen
Bijdragen aan duurzaamheid door hergebruik of recycling

Hardware verkopen en data wiping

Wil je jouw hardware verkopen en er zeker van zijn dat alle data van het systeem verwijderd is? Met de aanvullende mogelijkheid voor gecertificeerde data wiping (GDPR) ben jij hiervan verzekerd! Je ontvangt een certificaat dat aantoont dat alle data van jouw systeem is gewiped.

Aanvraagformulier opkoop

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Mike van Geest

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

  • Lees hier de privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Door je oude hardware te verkopen draag je bij aan een circulaire IT. Door efficiënter om te gaan met kostbare grondstoffen en jouw hardware te recyclen of nieuw leven te geven, zijn we in staat de levensduur van het product te verlengen.”

Verkoop jouw hardware verantwoordelijk

Verkoop jij jouw hardware en zijn de systemen niet meer opnieuw te gebruiken? Dan dragen wij zorg voor de recycling van afzonderlijke onderdelen en materialen. Dit wordt gedaan volgens de WEEELABEX (Waste Electric and Electronic Equipment Label of Excellence) en de ISO 14001. Zo dragen wij samen bij aan een circulaire economie.

Hoe verwerkt IRENT de door jou verkochte hardware?

Het uitgangspunt bij het opkopen van systemen is dat we de hardware via verhuur of via andere partijen een tweede leven geven. Na het opkopen van de apparatuur doen wij het volgende:
1. Testen
2. Waar nodig onderdelen vervangen
3. Teruggezet naar factory default
4. Voorzien van de nieuwste firmware

Je hardware verkopen aan IRENT

Bij IRENT ben je niet alleen aan het juiste adres om je hardware te verkopen. IRENT biedt organisaties flexibiliteit. Je kunt tijdelijk een server huren, storage huren of netwerk huren. Dit kan voor korte en lange termijn zijn. Zo kiezen veel bedrijven er nu voor om hun gekochte hardware te verkopen en alles in een Hardware as a Service contract terug te leasen. Zo behoud je binnen je onderneming optimale flexibiliteit. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op

Samenwerken met ons betekent

Levering binnen 24 uur

Levering binnen 24 uur

IRENT heeft meer dan €15 miljoen aan IT-infrastructuur voor verhuur op voorraad. Een kleine greep uit de voorraad: 5+ Petabyte aan performance disken, 5000+ cores, 250+ servers en 40+ Terabyte aan memory.
Een oplossing op maat

Een oplossing op maat

Huur je tijdelijke, urgente, projectmatige of OPEX- server-, storage- of netwerkoplossing voor zo kort of lang als nodig. Van een week tot enkele jaren. Bij ons kun je flexibel op- en zelfs afschalen.
Op iedere plaats ter wereld

Op iedere plaats ter wereld

Wij hebben ruim 15 jaar ervaring in het snel leveren van server, storage en networking infrastructuur oplossingen over de hele wereld.
Binnen 2 uur antwoord op jouw aanvraag

Binnen 2 uur antwoord op jouw aanvraag

Op werkdagen zorgen wij ervoor dat we binnen enkele uren een offerte op maat aanbieden, met gedegen hardware advies en een configuratie.