Hardware as a Service

Hardware as a Service (HaaS)

Bij deze populaire vorm van betalen voor het gebruik van hardware staan ontzorging, kostenbesparing en het leveren van flexibiliteit voorop. Voor een vast bedrag per maand, met de mogelijkheid om software en aanvullende dienstverlening toe te voegen aan het abonnement.

IRENT is in staat om IT-infrastructuur als een dienst aan te bieden en kan aantonen dat dit gemiddeld 15% goedkoper is dan het kopen van hardware.

IRENT biedt een HaaS-abonnement met de mogelijkheid om de hardware tussentijds op- en af te schalen. Wij bieden deze optie aan omdat wij apparatuur terug nemen in onze verhuurpool. Op deze wijze wordt de levensduur van de apparatuur verlengd. Dit is ook nog eens goed voor het milieu.

Adviesgesprek?

Wil je sparren met een van onze HaaS adviseurs? Bel dan 033-7890101 of vul je gegevens in en wij nemen direct contact met je op.

  • Lees hier de privacyverklaring *
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe werkt Hardware as a Service (HaaS)?

Hardware as a Service is een geschikte oplossing voor het afnemen van servers en storage, maar ook bijvoorbeeld van switches en laptops. IRENT doet de investering in de hardware op basis van je gewenste functionaliteiten of voorkeur voor de vendor. Vervolgens voegen we benodigde of gewenste software en dienstverlening toe en heb jij één abonnement voor je IT-infrastructuur dat je maandelijks kan betalen. Transparant, voorspelbaar en van bezit (CapEx) naar gebruik (OpEx).
Een betere manier om jouw technologie efficiënt te managen bestaat er niet. Voor ons is het belangrijk dat we met onze HaaS dienstverlening een bijdrage leveren aan circulaire economie in IT. Geen onnodige investeringen of verspillingen van materialen en grondstoffen. Daarnaast kunnen wij door onze unieke positie in de markt apparatuur een tweede leven geven in onze huurpool. Dit stelt ons in staat jou te helpen met het halen van jullie duurzaamheidsdoelstellingen.

Wij bieden een cloud ervaring in een on-premise omgeving waarmee wij stress, e-waste en investeringen verlagen. Dus stop met kopen, pak de regie terug en betaal voor gebruik!

Hardware kopen of Hardware as a Service?

Steeds meer organisaties zien de voordelen van een Hardware as a Service regeling. De flexibiliteit, schaalbaarheid en lagere kosten zijn voor velen redenen om hardware niet meer te kopen, maar om deze flexibel af te nemen. Overweeg je Hardware as a Service en wil je graag een globaal overzicht van het verschil tussen het kopen van hardware en een Hardware as a Service overeenkomst? Wij hebben de verschillen tussen deze twee voor je op een rijtje gezet.

Hardware kopen Hardware as a Service
Juridisch eigendom van de apparatuur De afnemer van de apparatuur De leverancier of de IT-dienstverlener
Investeringskosten Hoog Geen: in plaats daarvan een voorspelbaar bedrag per maand
Gebruiksperiode Meestal is de gebruiksperiode langer dan de economische levensduur van de systemen De gebruiksperiode sluit aan bij de economische levensduur van de systemen
Tech refresh Niet. Tenzij je nieuwe koopt Altijd beschikking over de nieuwste systemen en technieken
(Restwaarde)risico Risico ligt bij de afnemer  Risico ligt bij de leverancier of dienstverlener
Hoge TCO Verschilt per systeem Gemiddeld 15% lager dan bij koop
Transparantie in kosten Moeilijk te budgetteren, weinig transparantie in kosten Gemakkelijk budgetteren, uitstekende transparantie in kosten
Bijdrage aan een circulaire economie Indien je de hardware een tweede leven geeft elders Altijd
Op- en afschalen Op- en afschalen is niet mogelijk. De vaste investering is vooraf al gedaan voor een bepaald aantal jaren Op- en afschalen van apparatuur is flexibel mogelijk. IRENT neemt een restwaardepositie in

Hardware as a Service bij IRENT

Ben je benieuwd naar verhalen van andere partijen die kozen voor een flexibele IT-omgeving? Lees dan de referentiecase van Lely of die van EPSON. Ook deze organisaties kozen voor een flexibele en kostenbesparende oplossing voor hun IT-infrastructuur.
Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van HaaS voor jouw organisatie? Of wil je samen met onze IT-specialisten sparren over de technische en financiële voordelen? Neem dan contact met ons op! Dan gaan wij samen kijken hoe wij jullie IT-omgeving zo optimaal mogelijk kunnen inzetten.