IT huren

IT huren is dé oplossing voor bedrijven die flexibel willen blijven ondernemen! Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van IT- en Hardware verhuur? Zoek dan niet verder! IRENT is Europees marktleider in het verhuren en as a Service aanbieden van servers, storage, networking, appliances, laptops en dekstops. Met het huren van IT-apparatuur profiteer je als bedrijf van minder kosten, aanzienlijke tijdswinst en heb je zelf de regie over de looptijd. Ontdek de mogelijkheden!

 • Spoedlevering mogelijk
 • Een oplossing op maat
 • Wereldwijde levering

servers huren

Servers huren

Storage huren

Storage huren

network switch huren

Network switch huren

servers huren

Servers huren

Storage huren

Storage huren

network switch huren

Network switch huren

appliances huren

Appliances huren

laptops huren

Laptops huren

desktops huren

Desktop huren

appliances huren

Appliances huren

laptops huren

Laptops huren

desktops huren

Desktop huren


IT en Hardware huren | Voor iedere situatie een oplossing!

IT huren biedt voor bedrijven veel voordelen, waaronder de volgende:

 • Eerst testen van de nieuwe IT-omgeving a.d.h.v. een demo;
 • Proefdraaien zonder verdere verplichtingen (PoC);
 • Zonder grote risico’s kennismaken met een nieuwe technologie;
 • Overbruggen van levertijd bij directe IT behoefte;
 • Binnen enkele uren een vervangende IT-omgeving bij calamiteit;
 • Optimaal draaiende IT-omgeving tijdens een IT-migratie;
 • Continuïteit van je IT tijdens een transitieperiode naar de cloud;
 • Tijdelijk extra IT capaciteit;
 • Één flexibel abonnement met Hardware as a Service.

1. Eerst testen van de nieuwe IT-omgeving a.d.h.v. een demo 

De uitrol van een nieuwe IT-omgeving is cruciaal voor een soepel vervolg van de dienstverlening. Daarom huur je bij IRENT eenvoudig een demo van de gewenste systemen. Als officieel demopool partner van gerenommeerde vendoren zoals HPE, Nutanix, NVIDIA, Dell EMC, Lenovo en IBM hebben we een uitgebreide voorraad apparatuur die je de volgende dag al in huis kunt testen. Zo bereid je de medewerkers optimaal voor op de nieuwe systemen!

2. Proefdraaien zonder verdere verplichtingen (PoC)

Een investering in nieuwe technologie heeft nogal wat impact. Zowel financieel, maar ook systeemtechnisch kan het voor verwarring op de werkvloer zorgen. Zeker wanneer de nieuwe IT-omgeving een verandering binnen je organisatie vergt. Een Proof of Concept biedt je de mogelijkheid om de technologische mogelijkheden te verkennen, én aan de hand van een use-case te beoordelen of de systemen aansluiten op de wensen en behoeften van jouw organisatie.

3. Zonder grote risico’s kennismaken met een nieuwe technologie

Bij de aanschaf van software of licenties wil je het graag eerst in de praktijk uitproberen om te zien of het aan de behoefte voldoet. Voor IT-systemen zoals server-, storage- of netwerkapparatuur is dit vaak erg lastig. Gelukkig kunnen we bij IRENT Try and buy via verhuur wél faciliteren. Hierdoor kan je zonder grote risico’s kennismaken met een nieuwe technologie en heb je 100% zekerheid bij de investering in een nieuw IT-systeem.

4. Overbruggen van levertijd bij directe IT behoefte

Wanneer de performance, beschikbaarheid of duurzaamheid van je bestaande systemen inmiddels te wensen over laat, is het tijd voor nieuwe server-, storage- of netwerkapparatuur. Wachten op de vaak lange levertijd is geen optie, zeker als de IT-capaciteit of performance nú uitbreiding vereist. In dat geval biedt IT huren een tijdelijke IT-oplossing ter overbrugging van de levertijd. Dit voorkomt dat het werk stilvalt en efficiëntie verloren gaat.

5. Binnen enkele uren een vervangende IT-omgeving bij calamiteit

Zijn de systemen down of ben je wellicht getroffen door ransomware of malware? Hoe goed je de zaken ook op orde hebt, onvoorziene situaties zijn natuurlijk niet uit te sluiten. Een snelle oplossing is daarentegen geboden. In het geval van een escalatie/calamiteit of ransomware zorgen wij dat je binnen enkele uren een vervangende IT-omgeving in huis hebt! Op maat gemaakt en indien nodig bieden wij hulp bij installatie en implementatie.

6. Houd de IT-omgeving optimaal draaiende tijdens een IT-migratie

De digitale wereld verandert in een rap tempo. Als bedrijf moet je middels IT-migratie dan ook zorgen dat je up-to-date blijft en de infrastructuur tijdig aanpast aan de veranderende markt. IRENT is er om organisaties te helpen bij het plannen, uitvoeren en ondersteunen van IT-migratieprojecten. Met onze IT-oplossingen helpen wij organisaties om hun migratieproces soepel te laten verlopen. Het huren van IT en Hardware biedt de flexibiliteit die je wenst tijdens een IT-migratie.

7. Continuïteit van de IT tijdens een transitieperiode naar de cloud

Ga je als bedrijf zijnde naar de cloud? Dan volgt vaak een ingrijpende transitieperiode. Hoe houd je in de transitie naar de cloud je IT-omgeving draaiende? Het ‘on hold’ zetten van je IT is geen optie; een dure IT-infrastructuur- of supportinvestering voor langere termijn doen evenmin. Het huren van een tijdelijke IT-omgeving biedt antwoord: overbrug de overgangsperiode naar de cloud en stel je IT en processen zeker. Dat geeft een veilig gevoel!

8. Tijdelijk extra IT capaciteit

Organisaties zijn niet statisch. Net zo min is je IT-omgeving dat. Soms is de vraag vanuit jouw organisatie of IT-omgeving puur van tijdelijke aard. Of niet in te schatten in omvang van tijd. Aanschaffen is in dat geval natuurlijk geen optie. Huren van server-, storage- of netwerkapparatuur daarentegen wel. Dus heb je op korte termijn behoefte aan performance, storage of networking? Of voorzie je door een groot project een toename in het gebruik van de infrastructuur? Dan kan tijdelijk extra IT capaciteit huren de oplossing zijn.

9. Één flexibel abonnement met Hardware as a Service

Met Hardware as a Service, oftewel HaaS, is het mogelijk om IT-apparatuur te huren of te leasen. Zo kan je bijvoorbeeld een desktop huren waarbij je alleen betaalt voor het gebruik en niet voor het bezit. Dit biedt voor bedrijven interessante kansen, waaronder bijvoorbeeld kostenbesparing. Dankzij de vaste prijs per maand word je nooit verrast door onverwachte kosten. Je bepaalt zelf of je de IT-omgeving op jouw eigen locatie plaatst of in een extern datacenter.


Laat de dataverwijdering maar aan ons over

We zien het tegenwoordig steeds vaker gebeuren. Bedrijven die getroffen worden door datalekken. Dit kan je veel geld kosten en ook serieuze imagoschade veroorzaken. Het gebeurt vaak dat een datalek voortkomt uit een matige dataverwijdering. Vervolgens ben je als bedrijf zeer kwetsbaar en niet meer in controle. Wanneer de data in verkeerde handen komt kan dit alle gevolgen van dien hebben. Je hoeft je geen zorgen te maken bij het retourneren van de IT-apparatuur. Data op geretourneerde datadragers wordt door ons namelijk direct gecertificeerd gewist. Na het wissen ontvang je van ons direct een certificaat zodat je aantoonbaar kunt maken dat je conform AVG/GDPR gehandeld hebt. Dit geeft je een veilig gevoel en voorkomt onnodige datalekken.

Een scala aan IT en Hardware verhuur

Bij IRENT kan je voor tal van IT-apparatuur terecht. Wij hebben meer dan € 15 miljoen aan IT-infrastructuur voor verhuur op voorraad en kunnen binnen 2 uur complete IT-infrastructuren leveren. Maar geen zorgen. Ook wanneer je een batch nodig hebt, ben je bij ons aan het juiste adres. En wat je wensen of behoeften ook zijn;  wij zorgen dat het geregeld wordt. Met een uitstekende dienstverlening en de service die ons al ruim 20 jaar onderscheidt. 

Hardware huren versus hardware kopen

Er zijn tal van redenen waarom hardware huren een betere keus kan zijn dan hardware kopen. In de onderstaande tabel nemen we de belangrijkste verschillen door.

Hardware kopenHardware huren
KostenspreidingGrote eenmalige investering
Kans op onverwachte kosten naast de investering
Kosten spreiden
Geen onverwachte kosten vanwege vaste prijs
Flexibiliteit Investering voor de lange termijn
Minder flexibel wanneer IT niet gebruikt wordt
Voor korte periodes huren
Zeer flexibel en makkelijk op- en afschalen
Levensduur Snel verouderde technologie
Hoge afschrijvingskosten
Altijd de nieuwste technologie
Geen afschrijvingskosten
Reparatie- en onderhoudskosten Zelf verantwoordelijk voor reparaties
Kans op onverwachte reparatiekosten
Niet verantwoordelijk voor reparaties
Geen onverwachte reparatiekosten


Ga voor continuïteit en betrouwbaarheid, ga voor IRENT!

IRENT is er voor iedereen die maximale flexibiliteit, continuïteit en betrouwbaarheid wenst. Al ruim 20 jaar zijn wij dé specialist op het gebied van IT en Hardware verhuur. Met trots mogen wij onszelf Europees marktleider noemen op het gebied van verhuur en as a Service aanbieden van servers, storage, networking, appliances, laptops en dekstops. IT of hardware huren? Dit is waarom IRENT de partij is die jij zoekt:

 • Meer dan 20 jaar kennis van en ervaring in duurzame en flexibele IT-oplossingen
 • Levering binnen 2 uur bij nood. Plug and play als je dat wilt
 • Altijd een ruime voorraad van IT-apparatuur. Ook de allernieuwste technologie
 • Tussentijds afschalen van apparatuur die je niet meer gebruikt binnen het abonnement 
 • Multi-vendor oplossingen in één flexibel (maatwerk) abonnement of contract zijn gewoon mogelijk

Meer weten over deze dienst?

Heb je vragen over het huren van IT en Hardware? Of is er iets anders waar we jou mee kunnen helpen? Twijfel niet en neem gerust contact op via het contactformulier onderaan de pagina. Onze specialisten staan voor je klaar om je zo goed mogelijk te helpen!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Werken jullie met vaste looptijden voor verhuur?

Nee, Bij het huren van IT en Hardware zit je niet aan een looptijd vast. Je bepaalt zelf voor hoelang je de IT-apparatuur huurt.

Is er een minimale afname van apparaten wanneer ik wil huren?

Nee, er is geen minimale afname wanneer je IT wilt huren. Je bepaalt zelf hoeveel apparaten je huurt en kan tussentijds op- en afschalen.

Kan ik producten van verschillende vendoren huren?

Zeker! Het is mogelijk om IT-apparatuur van verschillende leveranciers te huren. Je zit dus niet vast aan één leverancier.

Ondersteunen jullie ook bij de installatie van IT-omgevingen?

Indien gewenst ondersteunen wij bij de installatie van nieuwe IT-omgevingen. Op die manier zorgen we voor een zo’n efficiënt mogelijke uitrol.

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Laurens ten Klooster

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

Laurens ten Klooster

 • Lees hier de privacyverklaring
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.