Nieuws

DE WAARDE VAN POC’S EN RENTALS

iRent is Europees marktleider op gebied van IT infrastructuur verhuur en PoC’s. We zijn voorraadhoudend en bieden alle A-Brands server, storage en networking binnen Europa aan. We vragen onze klanten altijd: Sta je er wel eens bij stil of je de juiste technologie keuzes maakt? Onze klanten antwoorden meestal: Nee, waarom?

Waarom?

Bepalen of een concept, solution of strategie voor in geval van jouw specifieke bedrijf werkt kun je alleen met zekerheid zeggen als het bewezen is in een live omgeving en eigen workloads. Dit is mede omdat elke branche en organisatie zijn eigen specifieke eisen en wensen heeft. Ja je kunt natuurlijk lyrische gebruikersverhalen, case studies, en whitepapers lezen. Maar feit is, hoe mooi het klinkt, het is niet jouw ervaring. Dus hoe weet je (helemaal zeker) dat je de juiste technologie keuzes maakt?

Waarom theoretisch solution resultaten niet leidend kunnen zijn.

Elke oplossing heeft zijn eigen USP’s, performance en features, in theoretische en technische aspect zou het moeten werken zoals het in de whitepapers staat. Doorgaans zijn de statistieken en behaalde resultaten onder de beste condities behaald tijdens een lab test. Dat betekent niet dat het misleidend is, maar zo werkt marketing. De vendor laat zijn oplossingen van de beste kant zien.

Waarom PoC of Rentals zo belangrijk zijn.

Houd in gedachten dat wanneer je een oplossing wilt kopen of leasen waar je geen ervaring mee hebt, dat je ook niet weet wat het effect is op IT infrastructuur. Je hebt ook geen idee of de investering de operationele waarde (ROI) haalt die je verwacht. Feitelijk loop je een enorm risico wanneer je geld investeert in een oplossing die zich nog niet heeft bewezen. Jouw IT infrastructuur is uniek, en de condities en workloads van je bedrijf ook.

Kijkend naar de kosten

Een lange Proof of Concept of rental oplossing is een investering, echter is deze enorm waardevol ongeacht wat de uitkomst en resultaat is van de test periode. Kostprijzen zijn lastig te bepalen, gemiddeld zijn deze 10% van de totale aankoopprijs gebaseerd op 4-8 weken verhuur en testen. Daarnaast kun je 50% rebate krijgen op de verhuurprijs als deze omgezet word in een verkooptraject.

Als de PoC or rental succesvol is en in lijn is  met alle eisen en wensen heb je een fantastische business case voor het management met (solide) statistieken gebaseerd op eigen workloads.

Als de PoC of rental onsuccesvol is  heb je een relatief klein risico investering gedaan, maar jezelf behoorlijke kopzorgen bespaard. Opnieuw heb je waarde vanuit de wetenschap dat er geen investering is gedaan in een oplossing die niet de waarde brengt die men wellicht verwacht. Ook hier zal het management content zijn met de wetenschap dat er is getest voor aankoop.

 Leven zonder investering risico’s door altijd te kiezen voor PoC’s en rentals.

We hebben uitgelegd hoe je met een relatief klein risico investering t.b.v. het gebruik van Poc’s en rentals de uitkomst kunt kwantificeren ten behoeve van het minimaliseren van investering risico’s. Je kunt je vast voorstellen dat we dit bij iRent al duizenden keren hebben besproken, duizenden keren hebben we met onze dienstverlenging tevreden  klanten gehad, ongeacht uitkomst.

Kortom, je kunt er altijd beter uit, maakt nooit meer een verkeerde technologie keuze, en kunt altijd op iRent rekenen om je hierbij te helpen

Aanvullende informatie

shutterstock_294098405

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Laurens ten Klooster

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

Laurens ten Klooster

  • Lees hier de privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.