Nieuws

Een flexibele on-premise omgeving? Ja het kan!

Werken in de Public Cloud biedt vele voordelen. Desalniettemin hanteren de meeste organisaties een hybride model: een aantal workloads in de Public Cloud en een aantal workloads on-premise. Als we kijken naar de voordelen die een Cloud model biedt, wordt het snel duidelijk waarom veel organisaties hiervoor kiezen. Maar waarom draaien een aantal van de workloads nog (of weer) on-premise? Kunnen de voordelen van de Cloud ook on-premise benut worden en hoe geef je daar invulling aan?

Waarom kiezen zoveel organisaties voor de Cloud?

Één van de grootste voordelen van de Cloud is de flexibiliteit. Als je capaciteit afneemt van een Cloud provider, dan is er altijd capaciteit beschikbaar. Mochten er piekmomenten ontstaan of nemen workloads structureel toe, dan is het eenvoudig om op– en later weer af te schalen binnen jouw Cloud omgeving.

Bij traditionele koop van servers/storage houd je rekening met de groei in workloads (overprovisioning). In de Cloud betaal je voor hetgeen dat je gebruikt. Je maakt dus geen kosten voor de overcapaciteit die je bij het inkopen van hardware wel nodig zou hebben. Daarnaast heb je geen grote investeringen op voorhand, zoals bij traditionele koop van hardware wel het geval is.

De bovenstaande voordelen van de Cloud zijn algemeen bekend en verklaren waarom inmiddels een groot gedeelte van de workloads van organisaties in de Cloud draaien. Veel organisaties kiezen toch voor een hybride model. Bijvoorbeeld omdat applicaties niet geschikt zijn voor de Public Cloud. Voor de on-premise hardware wordt nog vaak gekozen voor inkoop, terwijl de bovengenoemde voordelen van het Cloud model ook on-premise haalbaar zijn.

Grip op data, kosten en security

Ondanks dat het afrekenmodel van de Public Cloud voordelen kan bieden, blijkt in de praktijk dat de kosten vaak hoger uitvallen dan verwacht. Aangezien het op voorhand niet exact te zeggen is, hoeveel capaciteit er in de toekomst nodig is, zijn de kosten nagenoeg niet te voorspellen.

Organisaties ervaren steeds vaker pogingen van buitenaf om de IT-omgeving te betreden. Dit brengt de continuïteit van organisaties in gevaar, om nog maar niet te spreken over de eventuele kosten die hiermee gemoeid zijn. Security en grip op data is dus ontzettend belangrijk. De mogelijkheden op security gebied zijn bij de welbekende Cloud providers toereikend, maar worden niet altijd correct toegepast.

De Cloud flexibiliteit, maar dan on-premise

Als een cloudachtige flexibiliteit zoveel voordelen biedt, waarom wordt hardware voor de on-premise oplossing dan nog steeds gekocht? Is een model dat  vergelijkbare voordelen biedt als de Public Cloud niet voordeliger?

Een steeds populairder alternatief is Hardware as a Service Deze “abonnementsvorm” is in veel gevallen een stuk voordeliger dan het kopen van hardware.

Hardware as a Service

Met Hardware as a Service levert IRENT de voordelen van de Cloud in een on-premise omgeving. De essentie van deze oplossing is flexibiliteit. Flexibiliteit betekent niet alleen opschalen wanneer dit nodig is, maar ook de mogelijkheid krijgen om af te schalen. Met HaaS betaal je een vast bedrag per maand. Zo heb je flexibiliteit en toch grip op kosten. IRENT kan dit mogelijk maken door server-, storage-, netwerkapparatuur, endpoints die terug wordt genomen, weer in te zetten voor korte termijn huuraanvragen. Dit zorgt ervoor dat de apparatuur maximaal wordt ingezet en dat de levensduur van systemen wordt verlengd. De organisatie draagt hiermee bij aan een circulaire IT en komt dus ook een stap dichter bij het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen. Hiermee helpt IRENT jouw organisatie om jullie duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

Spaarzaam omgaan met de wereld en je IT-budget

Met het flexibel inzetten van hardware, leveren organisaties en IRENT samen een mooie bijdrage aan een duurzamere wereld. Organisaties hoeven geen grote investeringen vooraf te doen en kunnen dit kapitaal gebruiken voor hun eigen activiteiten. Het is gebleken dat HaaS ruim 15% goedkoper is ten opzichte van koop. Alle voordelen van het werken in de Cloud dus, mét tegelijkertijd de voordelen van een complementaire on-premise omgeving waarin je flink in kosten bespaart.

Bekijk samen met IRENT hoeveel jij kan besparen!

2

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Francis Smulders

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

  • Lees hier de privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.