Nieuws

Highlights Dell Technologies World 2020

Dell Technologies World 2020 zou oorspronkelijk in mei 2020 in Las Vegas plaatsvinden. Echter werd dit event door de COVID-19-pandemie veranderd in een digitaal evenement. Het tweedaagse “Dell Technologies World Digital Experience” virtuele evenement ging woensdag van start.
Duizenden klanten, channelpartners en industrieleiders kwamen naar de virtuele Dell Technologies World Digital Experience conferentie waarbij Dell haar nieuwe as-a-service strategie onthulde.
Hierbij zetten wij de belangrijkste aankondigingen die aan bod zijn gekomen tijdens Dell Technologies World 2020 op een rijtje.

Project Apex

Tegen 2024 zal meer dan 75 procent van de infrastructuur zich aan de Edge bevinden en zal meer dan 50 procent van alle datacenterinfrastructuren als dienst worden verbruikt, dit volgens onderzoeksbureau IDC.

Project Apex wil de manier waarop klanten en partners toegang krijgen tot de as-a-service mogelijkheden van Dell op het gebied van: storage, servers, netwerken, hyperconvergeerde infrastructuur, pc’s en architectonische aanbiedingen, vereenvoudigen.

Het zal de as-a-service- en Cloud strategieën van het bedrijf, het technologieaanbod en de go-to-market-inspanningen samenvoegen en daarmee een consistente ervaring bieden voor zowel on-premise workloads, edge workloads als in de publieke cloud.

Project Apex is onze strategie om een radicaal vereenvoudigde as-a-service en cloud ervaring te leveren aan onze klanten en partners. Dit stelt ons in staat om niet alleen onze externe boodschap samen te brengen in de manier waarop we onze aanbiedingen communiceren in de toekomst, maar ook intern in de manier waarop we deze as-a-service ervaring in alle verschillende functies op elkaar afstemmen en transformeren. Het is een verenigende inspanning,” aldus Dell Technologies.

Dell Technologies Cloud console

Een van de belangrijkste lanceringen bij Dell Technologies World, als onderdeel van Project Apex, is waarschijnlijk de nieuwe Dell Technologies Cloud Console. Dit console biedt klanten een enkele, self-service online interface om elk aspect van hun cloud en de as-a-service strategie te beheren.

Onze klanten zullen ook in staat zijn om workloads op te zetten en multi-cloud middelen te beheren, ze zullen in staat zijn om hun kosten in real time te controleren en cloud en as-a-service oplossingen toe te voegen met slechts een paar muisklikken”, aldus Dell Technologies.

The big storage easy button’: storage as a service

Het eerste as-a-service aanbod van Project Apex is de nieuwe Dell Technologies Storage as a Service.

Het aanbod is een on-premise as-a-service portfolio van schaalbare en elastische storage resources, die block- en file data services en daaraast een brede range aan enterprise-class, functies zullen bieden.

Het kant-en-klare Storage as-a-Service-aanbod stelt klanten in staat om te betalen voor wat ze gebruiken en verhoogt de flexibiliteit van Opex. “We denken echt dat dit de lat voor on-premises as-a-service-ervaringen hoger zal leggen. Veel klanten zijn echt op zoek naar een storage easy button. Dit levert echt iets op”, zo zegt woordvoerder Dell Technologies.

Dell Technologies cloud platform

Op Dell Technologies World kondigde Dell Technologies aan, cloud compute resources toegangkelijk te maken door middel van een nieuw instance-based aanbod, dat de toegang tot het Dell Technologies Cloud-platform verlaagt en daarbij de beschikbaarheid in de vorm van een abonnementen uitbreidt.

Het Dell Technologies Cloud Platform is het vlaggenschip van haar turnkey hybride cloud architectuur met daarin VxRail hyperconverged infrastructure and VMware Cloud Foundation.
Klanten zullen niet langer na te hoeven denken hoeveel nodes of storage arrays ze nodig hebben om de omgeving te laten draaien. “Ze gaan zich richten op de workload“, aldus Dell Technologies.

Een voorbeeld hiervan is een situatie waarin een virtuele Desktop of een VDI omgeving opgesteld wordt. Het is dan de vraag hoeveel capaciteit zij willen en welke performance of snelheid. Dit betekent dat er gemakkelijk een self-service word aangeboden en zij zichzelf kunnen begeleiden bij het maken van de juiste keuze voor welk bedrijfsresultaat ze ook zoeken, met een set eenvoudig te kiezen, vooraf geconfigureerde hybride cloudoplossingen die zich gaan richten op de workloads van de organisatie.

Cloud PowerProtect for multi-cloud

Tijdens de Dell Technologies World Digital Experience conferentie onthulde Dell een volledig beheerde service, die klanten helpt hun data en applicaties in een publieke cloud te beschermen via een low latency verbinding naar de publieke cloud, met Dell Technologies Cloud PowerProtect for Multi-Cloud. Organisaties kunnen kosten besparen dankzij de Dell PowerProtect appliance’s deduplicatie technologie, aldus Dell Technologies.

De toekomst as a service?

Hoewel het aanbieden van de Storage van Dell as-a-Service de eerste lancering als deel van Project Apex is, kondigde Dell aan dat er meer kan worden verwacht van het nieuwe as-a-Service model. O.a. rond meerdere technologieën uit haar portefuile met daarbij PC as a service, worden opgezet.

We zullen in de komende maanden een laagje leggen op de mogelijkheden op onze horizon rond Compute as a Service, Data Protection as a Service en PC as a Service“. We gaan onze as-a-serviceaanbiedingen uitbreiden naar het gehele portfolio“, aldus Dell Technologies.

Daarnaast zal Dell ook specifieke gevallen van een verticale laag as-a-servicegebruik gaan opzetten.”Denk daarbij aan oplossingen als SAP as a Service of VDI as a Service” aldus Dell Technologies.

Sources:
Dell Technologies
Searchstorage.com
CRN.com

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer informatie?

Wij praten je graag bij over de toekomst van as-a-service en hoe IRENT je daarbij zou kunnen ondersteunen.

Highlights Dell Technologies World 2020 (3)