Nieuws

IRENT gaat samen met The Greenscout de duurzame challenge aan!

In 2050 zou de Nederlandse economie volledig circulair en duurzaam gedreven moeten zijn. Dit is een mooie maar tegelijkertijd ook uitdagende doelstelling! Willen wij dit met elkaar halen dan moeten we nu in actie komen.

IRENT draagt als circulair IT-bedrijf met haar proposities bij aan de vermindering van e-waste, het verlengen van de levensduur van hardware en het optimaal inzetten van IT-infrastructuur. Maar wij willen meer. Met al onze collega’s willen wij in ons eigen gedrag ook verbetering gaan aanbrengen. Daarnaast is genoeg bewegen en gezond eten natuurlijk relevanter dan ooit, om zowel mentaal als fysiek fit te blijven. Om onze collega’s op een leuke en ludieke wijze te stimuleren zich groener en gezonder te gaan gedragen zijn wij blij om mee te kunnen delen dat wij een samenwerking zijn aangegaan met The Greenscout. Via deze app en samenwerking slaan we twee vliegen in één klap. Namelijk groener en gezonder gedrag bevorderen!

Wat is The GreenScout?

The GreenScout is een sustainable challenges app voor organisaties. In onderlinge competities dagen collega’s of afdelingen elkaar uit voor groene of gezonde challenges. Denk aan een vleesvrije maand, de auto laten staan of elke week een rondje hardlopen. Op het scorebord zie je hoe jij en je collega’s presteren. Hoe actiever je bent, hoe beter je score. 

The GreenScout zorgt dat werknemers blijvend duurzaam gedrag gaan vertonen. Dat ontstaat door het competitieve karakter, maar vooral ook door het gezamenlijke element van de app. Als individu denk je vaak: in m’n eentje stoppen met vlees eten of vliegen, daar red ik de wereld niet mee. Dat verandert als je ziet dat een grote groep collega’s met je meedoet. 

Veel organisaties zijn druk bezig met verduurzamen, maar meestal via meerdere versnipperde initiatieven. Bijvoorbeeld het briefje bij de koffieautomaat met “bring your own cup” of de eenmalige e-mail met “ga eens wat vaker op de fiets naar kantoor”. Dat leidt vaak tot een gebrek aan overzicht en meetbaarheid van de effectiviteit van de verschillende initiatieven. Met The GreenScout kan dit worden verzameld op één platform en wordt duurzaamheid deel van je DNA als organisatie. 

Het gebruik van de app zal daarmee niet alleen bijdragen aan meer gezonde en duurzame medewerkers, maar zal ook hun betrokkenheid en werkplezier bevorderen. Happy People, Happy Planet!

Meer informatie kun je vinden op https://thegreenscout.com/ 

GreenScout (2)