Nieuws

IRENT is onderdeel van de Circular IT Group

Zoetermeer, 29 juli 2022 – IRENT (www.irent.nl) wordt onderdeel van de Circular IT Group (www.circularITgroup.com). IRENT is in Europa de circulaire marktleider in het verhuren en ‘As a Service’ aanbieden van servers, storage, networking en devices. Samen met Circular IT Group zal IRENT zich in de komende jaren richten op versnelling van groei door versterking en verbreding van de proposities.

Bijdragen aan een versnelde transitie naar een circulaire economie

Doormiddel van de verhuur en ‘as a service’ propositie biedt IRENT klanten een circulaire en duurzame oplossing voor hun IT vraagstukken. Apparatuur wordt doormiddel van deze proposities optimaal benut op de momenten dat klanten de apparatuur daadwerkelijk nodig hebben, met een focus op levensduurverlenging. Een significant deel van de CO2 uitstoot van IT hardware is gerelateerd aan de grondstoffenwinning- en productiefase. Door het gebruik van IT hardware op de juiste momenten, i.c.m. het verlengen van de levensduur, te optimaliseren vermindert de globale CO2 uitstoot, het kritieke grondstoffenverbruik en de negatieve impact op de biodiversiteit.

Compleet rental aanbod met aanvullende dienstverlening

De combinatie van IRENT en Circular IT Group biedt klanten een compleet portfolio aan circulaire oplossingen. De gecombineerde groep zal in het vervolg vergaande samenwerking zoeken over de breedte van de activiteiten. Met het product- en dienstenaanbod bedient de groep meer dan 10.000 klanten wereldwijd, van zakelijke eindgebruikers, tot aan dienstverleners en consumenten. De groep heeft een hoofdkantoor in Zoetermeer, met aanvullende locaties in Almere, Amersfoort en Singapore. Er werken in totaal 126 FTE bij de groep.

Rob Smit, oprichter IRENT: “Voor mij de afsluiting van een hoofdstuk, voor de collega’s mooie groeikansen. Bijna 20 jaar levenswerk wat nu binnen de Circular IT Group de volgende fase in gaat. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt

Ivo de Heus, Managing Director IRENT:  “Als onderdeel van de Circular IT Group kunnen wij onze Europese klanten een full service en complete circulaire IT-oplossing bieden. Daarnaast geeft deze samenwerking ons team maximale mogelijkheden om onze Europese groeiambities te verwezenlijken.  

Mathieu Sueters, Corporate Development Director Circular IT Group: “IRENT is uitgegroeid tot een belangrijke en professionele circulaire speler in de verhuurmarkt en biedt een uitstekende circulaire oplossing voor de verschuiving naar de vraag naar Hardware-as-a-Service. De transitie naar een circulaire economie wordt opgelegd door de ecologische en fysieke grenzen van onze aarde. Zonder een versnelde transitie is het onmogelijk om de doelstellingen aangaande toekomstbestendige connectiviteit, de circulaire economie, CO2-uitstoot en biodiversiteit te halen.”

Over IRENT

IRENT (www.irent.nl) is Europees marktleider in het verhuren en as a Service aanbieden van server-, storage-,  networking en devices. Met flexibele & duurzame IT-oplossingen biedt IRENT organisaties rust, continuïteit en worden kosten en tijd van interne IT-teams bespaard. Met een gespecialiseerd team bedient IRENT midmarket bedrijven en enterprises in heel Europa. De datacenter oplossingen variëren van high-end systemen tot aan complete IT-infrastructuren.  Ook het flexibel of tijdelijk afnemen van werkplekapparatuur is geen probleem. De klant bepaalt het gewenste servicelevel en aanvullende diensten. IRENT werkt samen met gerenommeerde partners zoals NVIDIA, Nutanix, Microsoft, Lenovo, IBM, HPE, Dell EMC & Cisco.

Over Circular IT Group De Circular IT Group (https://circularitgroup.com/) werkt dagelijks aan het ondersteunen van klanten om de waarde van ICT hardware te optimaliseren. Dit doen we door de levensduur van ICT hardware te optimaliseren, Hardware as a Service, verhuur, refurbishing, reparatie, recommerce, het minimaliseren van e-waste, reductie van kritieke grondstoffenverbruik, reductie van globale CO2 uitstoot en reductie van de negatieve impact op de biodiversiteit. De Circular IT Group ondersteunt circulariteit, toekomstbestendige connectiviteit, sociale en digitale inclusie.

Closing te Amsterdam