Nieuws

Succesvol migreren naar SAP S4/HANA?

Het zal niemand ontgaan zijn dat SAP per 2025 de support op databases anders dan HANA S4 stopt. Op dit moment is pas zo’n 10 procent van de gebruikers over naar SAP S4/HANA. Voor veel anderen zijn de noodzaak en voordelen wel bekend; een migratie heeft echter nogal wat impact. Zeker gezien het feit dat de HANA S4 database van SAP hoge systeemeisen stelt. Om antwoord te geven op deze uitdagingen, biedt IRENT uitkomst met verhuur van SAP HANA swingboxes die aan de strenge certificering van SAP voldoen.

Grote kracht van het nieuwe SAP-systeem is de realtime business intelligence. Een intelligente ERP-oplossing waarmee op basis van realtime managementinformatie sneller beslissingen kunnen worden genomen en gerichter op ontwikkelingen kan worden ingespeeld. Het neemt bekende obstakels van bestaande ERP-applicaties weg, zoals batchlatentie, complexe landschappen en handmatig aangedreven processen. SAP S/4HANA is gemaakt om te profiteren van het toonaangevende in-memory computingplatform van SAP. Het resultaat? Flexibiliteit en snelheid doordat het datamodel drastisch is vereenvoudigd. De in-memory processing vereist echter wel gebruik van de S4 HANA database.

Hoge eisen aan hardware

Door de hoge eisen die aan hardware gesteld worden is de migratie naar S4 vaak een behoorlijke uitdaging. Het migreren van databases is immers geen kwestie van eenvoudig copy-pasten; al helemaal niet wanneer er veel custom code in gebruik is. Daar komen de strenge eisen die SAP stelt aan de hardware waarop de S4 database draait bij, om goede prestaties, supersnelle in-memory processing en efficiency van processen te borgen.

Tijdig een begin maken met de S4/HANA-migratie?

Om de deadline van 2025 te halen, zal op tijd gestart moeten worden met de planning en migratie om kwaliteit te waarborgen. Met SAP HANA swingboxes ondersteunt IRENT jou en je klanten om zo snel mogelijk een begin maken met de S4/HANA-migratie. Gecertificeerde hardware van gerenommeerde merken die voldoet aan de strenge eisen van SAP, kan door IRENT binnen in 24 uur geleverd worden. Voor zo lang of kort als gewenst is voor de verhuizing van de data naar je nieuwe S4-datacenter. Of vraag een Proof of Concept aan voor de vereiste hardware.

Neem voor meer informatie contact op met Francis Smulders

Logo_SAP HANA

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Laurens ten Klooster

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

Laurens ten Klooster

  • Lees hier de privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.