Nieuws

Ongestructureerde data en extra capaciteit

De jungle van ongestructureerde data en extra capaciteit

Iedereen heeft er wel eens van gehoord en elke onderneming heeft ermee te maken. Data. Zowel gestructureerde als ongestructureerde. De soort data die we eigenlijk willen beperken is tegelijkertijd wel de meest voorkomende soort: ongestructureerde data. Deze nemen gemiddeld tot wel 80-90% van alle datacapaciteit van een onderneming in beslag. Denk hierbij aan tekstbestanden in Word, e-mails, afbeeldingen, video’s, al deze bestandsoorten vallen in de categorie ongestructureerde data.

Een van de nadelen van ongestructureerde data, is dat dit veel storage capaciteit in beslag neemt. Veel meer dan dat gestructureerde doet.  Daardoor kan het zijn dat na een tijd de huidige storage oplossing niet meer toereikend is en dat je extra capaciteit nodig zult hebben. Zo kan het dus zijn dat je sneller dan gepland extra storage nodig hebt. Echter kunnen er hierbij wel wat hobbels op de weg naar meer capaciteit ontstaan.

Een voorbeeld van een van deze hobbels is het verschil tussen nieuwe systeemgeneraties. Neem de Dell EMC Isilon storage oplossing bijvoorbeeld. Een extreem krachtige storage solution die het mogelijk maakt om file- en blockstorage te combineren. De Isilon staat bekend als een systeem dat je helpt eenvoudige data te beheren, eenvoudig processen te versnellen en eenvoudig data te analyseren met OS: One FS. Constante innovatie gaat gepaard met een uitzonderlijk en uniek systeem. Deze innovatie zorgt voor productie van verschillende generaties van de Isilon oplossing. Echter resulteert dit generatieverschil wel in een kleine hobbel mocht je extra capaciteit nodig hebben waar je van tevoren niet op gerekend hebt.

Stel jij hebt een Isilon gen 5 cluster en ineens extra capaciteit nodig. Vanzelfsprekend zou je dan een extra gen 5 node nodig hebben om je capaciteit te vergroten. Logisch. Echter wordt de Gen 5 niet meer geproduceerd en kan jouw capaciteit dus niet worden vergroot met hetzelfde systeem. Help, wat nu? Hoe moet dit opgelost worden?

 Je hebt dan eigenlijk twee opties:

  1. Je kunt ervoor kiezen om alle clusters te vervangen door nieuwe gen 6 clusters. Dit is de nieuwe generatie en dus heb net een moderner systeem dan de voorganger, of;
  2. Je kunt ervoor kiezen om tijdelijk een gen 5 node te huren om de komende periode nog met voldoende capaciteit en minimale financiële investering én in je huidige omgeving vooruit te kunnen

Naast het financiële voordeel, biedt het huren van tijdelijke extra capaciteit onder andere de volgende voordelen:

  • Je draagt bij aan de circulaire economie van IT. Dit draagt om zijn beurt ook bij aan de MVO-score van jouw onderneming. Een echte win-win situatie dus.
  • De te huren systemen worden op maat gemaakt en exact afgestemd op jouw omgeving

Vragen over de mogelijkheden van het huren van Isilon gen 5 nodes? Of vragen over verhuur van andere systemen? Onze IT specialisten staan klaar om je verder te helpen en jou de meest optimale oplossing te bieden. Vul onderstaande velden in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Ongestructureerde data

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Sander van Laar

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

  • Lees hier de privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.