Nieuws

Voordelen van IT apparatuur huren vs kopen

Het huren van IT apparatuur wordt steeds populairder. En dat is niet gek, want tijdens de coronacrisis hadden veel bedrijven op korte termijn IT apparatuur nodig, Dit omdat de werknemers genoodzaakt waren om thuis te werken. De volledige aanschaf van nieuwe apparatuur was niet alleen heel prijzig, maar ook een grote tijdrovende klus. De overstap naar het huren van alle IT apparatuur is zo goed bevallen dat veel bedrijven de stap naar kopen niet meer hebben gezet. 

Dit komt omdat ook buiten crisissen om, het huren van IT apparatuur voor veel bedrijven zeer voordelig is. Vooral op het gebied van flexibiliteit en kostenbesparing. Bent u aan het twijfelen om IT apparatuur te kopen danwel te huren? Dan vertellen we in dit artikel meer over de voordelen van IT apparatuur huren ten opzichte van kopen. 

Kostenspreiding

De aanschaf van IT apparatuur voor alle werknemers kopen, met daarnaast een goed werkende server en voldoende opslag, levert een behoorlijke rekening op. Het kopen van nieuwe apparatuur is immers een flinke investering. Een investering van deze omvang kan later voor problemen zorgen als er onverwachte kosten optreden. De coronacrisis is hier een goed voorbeeld van. Wanneer u kiest voor het huren van IT, kunt u de kosten verspreiden over de afgesproken huurperiode. Daarnaast is het mogelijk om een huurcontract te beëindigen of om af te schalen wanneer dit nodig is. Zo betaalt u alleen voor de periode dat de apparatuur daadwerkelijk gebruikt wordt. 

Flexibiliteit

Heeft u IT apparatuur enkel nodig voor een bepaalde periode? Bijvoorbeeld tijdens grote evenementen of piekseizoenen? Dan biedt het huren van IT apparatuur een stuk meer flexibiliteit dan wanneer de IT wordt aangeschaft. Na het evenement of de piekperiode kan de  apparatuur gewoon weer ingeleverd worden. En heeft u zelf al apparatuur, of blijkt de gehuurde apparatuur niet genoeg? Dan is ook het bijhuren heel eenvoudig, wat zorgt voor veel flexibiliteit. Ook heel handig wanneer een bedrijf werkt met tijdelijke contracten of als u werkt op projectbasis. 

Geen zorgen over de levensduur

Geen enkel apparaat heeft een oneindige levensduur. Sterker nog, door de snel ontwikkelende technologieën is IT apparatuur tegenwoordig erg snel verouderd. Wanneer een bedrijf de IT apparatuur huurt bij een IRENT, is dit iets waar men zich geen zorgen meer over hoeft te maken; dat is namelijk de zorg van IRENT. Wij zorgen ervoor dat de IT apparatuur vaak vernieuwd wordt en constant up-to-date blijft. 

Geen reparatie- en onderhoudskosten

Wanneer u IT apparatuur huurt, bent u niet verantwoordelijk voor de onderhoudskosten en eventueel benodigde reparaties. Dit is onze verantwoordelijkheid; wij zorgen ervoor dat alle apparaten te allen tijde goed werken. Daarnaast heeft u ook geen kosten voor onderdelen, reparatie tools en mankracht die nodig zijn voor reparatie en onderhoud. Huren is in dit opzicht dus ook een voordelige optie. 
Benieuwd geworden naar de huurmogelijkheden van uw IT apparatuur? Neem dan contact op met een van onze specialisten en we kijken samen naar wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen.

laptop