Nieuws

ZAKELIJKE BEHOEFTE MOET IT-INFRASTRUCTUUR BEPALEN

Bij teveel organisaties lijkt de it focus voornamelijk te liggen op het draaiend houden van de huidige infrastructuur en het implementeren van nieuwe technische oplossingen. Het gevolg is dat steeds meer organisaties zich te weinig afvragen of huidige of toekomstige solutions daadwerkelijk ook bijdragen aan het verbeteren van de bedrijfsprocessen en daarmee ook de bedrijfsresultaten. De infrastructuur moet dus beter worden afgestemd op de zakelijke behoeften van iedere organisatie en van de gebruikers ervan.

Een it-omgeving die business defined is biedt flexibiliteit, schaalbaarheid en de capaciteit die nodig is om een snelle roi en lagere beheerskosten te bewerkstelligen. Zo’n business defined it-omgeving stelt ook andere eisen aan de wijze van storage en de relatie tussen it-leveranciers en klanten wordt meer een prioriteit. De zakelijke behoeften worden als uitgangspunt dus genomen voor de inrichting van de it-infrastructuur. Belangrijke huidige trends als mobile, cloud, security en big data moeten een centrale rol spelen. Op die manier kan it een concrete en meetbare bijdrage leveren aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering. Allemaal makkelijk gezegd, maar in de praktijk is dit zo makkelijk nog niet. Momenteel wordt er nog te weinig gekeken naar de zakelijke behoeften van de eindgebruikers. Een betere stroomlijning van de zakelijke processen en support van snelle innovaties zijn key. Nieuwe strategieën zijn nodig om infrastructuren uit te rollen die continu beschikbaar, flexibel en schaalbaar blijven en zijn.

Storage

Wanneer organisaties hun it-infrastructuur aanpassen aan de zakelijke behoeften zal dit grote gevolgen hebben voor de storage-omgeving en de benodigde storage systemen. Data neemt steeds meer toe en intelligente data analyse toepassingen worden steeds meer buiten storage-omgevingen verplaatst. De hoeveelheid data is vaak te groot om deze allemaal in een data-analyse tool te kunnen laden. Analyse applicaties moeten dus eigenlijk zo dicht mogelijk draaien daar waar de date ook wordt gegenereerd. Dit zorgt ervoor dat data direct toegankelijk is en verwerkt kan worden. Bedrijven die meer met data willen doen, zouden ook meer onderscheid moeten kunnen maken tussen de verschillende soorten data om de opslag efficiënter te kunnen inrichten. Een goed voorbeeld hiervan is op basis van frequentie van gebruik. Tape is een uitermate geschikt medium voor gegevens die niet vaak worden gebruikt, terwijl data die onmiddelijk gebruikt zou moeten worden voor bijvoorbeeld marketingdoelstellingen juist snel toegankelijk moet zijn met een snel storagesysteem.

Uitganspunt bij de rol en de aanpak van it zou centraal moeten staan om de vraag: hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze eindgebruikers snel toegang krijgen tot de zakelijke informatie die zij nodig hebben? Op welke manier zoeken ze naar informatie, wordt er voldaan aan de behoeften van de business en hoe kan deze informatie het beste worden beveiligd?

Wil je deze verandering ook maken of ben je er al mee bezig? Wil je advies over welke storage systemen het beste passen bij je zakelijke behoeften? Neem dan contact met ons op via info@irent.nl.

computer-netwerk

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Laurens ten Klooster

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

Laurens ten Klooster

  • Lees hier de privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.