server Server huren
Kies je merk

IBM server huren?

Een organisatie moet te allen tijde op zijn IT-omgeving kunnen vertrouwen. Wat doe je als je dringend extra servercapaciteit nodig hebt? IRENT biedt uitkomst in de vorm van tijdelijke IBM Power Systems, in alle denkbare tijdelijke periodes van een week tot enkele jaren. Onze ruime voorraad aan tientallen IBM Power-servers maakt het mogelijk om binnen 24 uur te leveren.

De voortreffelijke capaciteiten van IBM servers

Het wereldwijd bekende merk staat bekend om hun uitzonderlijke capaciteiten in het beheren van complexe data- en rekenprocessen. De servers zijn ontworpen voor een optimale balans tussen prestatie, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Een uitstekende keuze voor bedrijven van klein naar groot. De servers hebben onder andere de volgende mooie eigenschappen:

 • Ze blinken uit in hun vermogen om grote hoeveelheden data te verwerken, wat ze bijzonder geschikt maakt voor toepassingen zoals big data-analyse en kunstmatige intelligentie.
 • De servers zijn niet alleen krachtig, maar ook energie-efficiënt en eenvoudig te beheren. Zo draag je ook bij aan een groenere planeet.
 • Met de geavanceerde beveiligingsfuncties en een sterke nadruk op betrouwbare hardware, bieden de servers een solide basis om de data te beschermen tegen externe dreigingen.

Servers testen

Wil je eerst zeker weten of een concept, solution of strategie werkt? Kom erachter door het eerst te testen in je eigen live omgeving en met je eigen workload(s). Maak gebruik van een Proof of Concept (PoC) en minimaliseer op die manier je investeringsrisico.

Groeit je behoefte aan server-capaciteit, maar is investeren in eigen apparatuur (CAPEX) niet de beste optie? Kies dan voor de op maat gemaakte (OPEX) oplossing, waarbij afschalen tijdens de contractperiode tot één van de unieke mogelijkheden behoort.

Tijdelijk IBM server leasen

Binnen twee uur word je aanvraag naar de gewenste configuratie vertaald, zodat voor jou inzichtelijk is wat je van ons kunt verwachten en wat de bijbehorende investering is.

Je hebt de keuze uit diverse servers. Deze worden geleverd op iedere door jou gewenste locatie en zijn te huur voor iedere periode. Denk aan POWER systemen met AIX, iOS (AS/400) of Linux.

We leveren daarnaast specifieke Power-oplossingen zoals de in-memory databases SAP HANA of IBM Hyperconverged Systems powered by Nutanix. Weet je nog niet exact hoelang je van onze diensten gebruik wilt maken? Dan is verlenging altijd mogelijk.

Huren bij IRENT

IRENT is Europees marktleider in de verhuur van high-end/enterprise-apparatuur en al ruim 15 jaar dé specialist op het gebied van server– en storage-verhuur.

Bovendien zijn we vanaf de oprichting van IRENT de enige officiële IBM demopoolpartner in de BeNeLux en later preferred rental partner voor Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland geworden. Wat betekent dat je IBM servers, storage– en netwerkapparatuur  eenvoudig en snel kan huren.

Meer weten over de mogelijkheden? Vertel ons wat je nodig hebt en daag ons uit!

Waarom kiezen voor IRENT?

 1. Meer dan 20 jaar kennis van en ervaring in duurzame en flexibele IT-oplossingen met focus op hardware verhuur.
 2. Levering binnen 2 uur bij nood. Plug and play als je dat wilt.
 3. Altijd een ruime voorraad van IT-apparatuur zoals servers, storage, laptops en desktops. Ook de allernieuwste technologie.
 4. Tussentijds afschalen van apparatuur die je niet meer gebruikt binnen het abonnement.
 5. Multi-vendor oplossingen in één flexibel (maatwerk) abonnement of contract zijn gewoon mogelijk.
 6. Bereken eenvoudig jouw besparing CO2 uitstoot met onze duurzaamheidscalculator.
 7. Toch liever leasen i.p.v. huren? Dat kan, neem contact op voor de mogelijkheden.

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Laurens ten Klooster

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

Laurens ten Klooster

 • Lees hier de privacyverklaring
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.