Storage as a Service

Storage as a Service (STaaS)

Bij IRENT kun je zelf je gewenste IT-omgeving samenstellen. Wij leveren fysieke opslag (on-premise) op elke gewenste locatie, of dat nu op kantoor is of in een extern datacenter. Jouw opslag blijft altijd in je eigen omgeving, niet in de cloud.

Voordelen van as a Service

 1. Bespaar kostbare tijd van je IT-team
 2. Verlaag de kosten met gemiddeld 15%
 3. Altijd gebruik maken van de nieuwste technologie
 4. Flexibele contracten al vanaf 12 maanden
 5. Verbeter de cashflow
 6. Maximale controle over je IT-omgeving
 7. Combineer hardware, software en services van verschillende vendoren in één abonnement
 8. Draag bij aan interne duurzaamheidsdoelstellingen
 9. Geniet van maximale flexibiliteit en comfort

Ben jij benieuwd hoeveel je precies kan besparen? Vraag vrijblijvend een savingspaper aan of neem contact met ons op!

Savingspaper aanvragen

Altijd vrijblijvend.

 • Lees hier de privacyverklaring
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij zijn trots om onderstaande organisaties te voorzien van STaaS

Wat is Storage as a Service?

Storage as a Service (STaaS) is een flexibele oplossing waarbij je opslagcapaciteit huurt op basis van je actuele behoeften. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om hun opslag op elk moment op of af te schalen. Wij leveren de storage fysiek op locatie (on-premise), dus geen online storage in de cloud.

STaaS kan jouw bedrijf geld besparen door agility in de operationele uitgaven (OPEX), je betaalt namelijk alleen voor hetgeen wat je nodig hebt. Dankzij de vaste prijs per maand wordt je tevens nooit verrast door onverwachte kosten. En zo zijn er nog tal van andere voordelen, daarover later meer.

STaaS

Hoe gaat STaaS in zijn werk?

Bij STaaS huur of lease je storagecapaciteit van een IT-leverancier. IRENT levert de storage fysiek (on-premise) op eigen locatie of in een extern datacenter. Zo heb je de storage geheel in de eigen IT-omgeving. Het proces is eenvoudig: je kiest hoeveel opslagruimte je nodig hebt, en IRENT zorgt voor de rest. De flexibiliteit van Storage as a Service maakt het mogelijk om snel op te schalen wanneer je bedrijf groeit, of juist af te schalen als de behoefte afneemt.

Soorten data: Block- File- en objectstorage

Tegenwoordig zijn er 3 typen gegevensopslag die worden gebruikt: blok-, bestands- en objectopslag. Elk van deze storage oplossingen heeft unieke eigenschappen en toepassingen.

 • Block storage: Een favoriet voor het gebruik in relationele database managementsystemen en SAN-omgevingen (Storage Area Network), verdeelt deze methode informatie in afzonderlijke blokken die gelijkmatig over de opslagstructuur worden verdeeld. Elk blok wordt toegewezen aan een unieke identifier, waardoor data snel gereconstrueerd kan worden voor toegang.
 • File storage: Vergelijkbaar met het traditionele bestandssysteem op een computer, organiseert deze opslagmethode data in een hiërarchie van bestanden en mappen. Dit systeem is intuïtief in gebruik en maakt eenvoudige navigatie en management mogelijk.
 • Object storage: Bijzonder geschikt voor het beheren van ongestructureerde data zoals die gebruikt wordt door applicatie-interfaces, Internet of Things (IoT) apparaten, en kunstmatige intelligentie systemen (AI). Deze methode slaat data op als discrete objecten, elk voorzien van rijke metadata en een unieke identifier. Deze aanpak faciliteert efficiënte data retrieval in een gedistribueerde omgeving en biedt ongeëvenaarde schaalbaarheid.

Voordelen as a Service

STaaS biedt tal van voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar efficiënte en flexibele opslagoplossingen.

Kostenbesparing

Met de as a Service oplossing bespaar je als bedrijf aanzienlijk op het kostenplaatje. Zo is een grote investering niet nodig, omdat je huurt, en heb je geen last van onderhouds- of vervangingskosten.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Wij hanteren flexibele contractvormen. Dit betekent dat je al vanaf één dag tot enkele jaren een storage oplossing kan huren. Zo kun je eenvoudig de opslagbehoeften opschalen of afschalen.

Data Veiligheid

Verbeterde dataveiligheid

Is de storage aan vervanging toe? Ook dan zit je bij IRENT veilig, want wij verwijderen de achtergebleven data zodat je niet bang hoeft te zijn voor het lekken van de gegevens.

Expert ondersteuning

IRENT levert standaard 9×5 NBD (next business day) response support op huurapparatuur. Mocht er onverhoopt een defect zijn, dan heb je vervangende onderdelen doorgaans binnen 24 uur in huis. Meer zekerheid gewenst? Vraag dan naar IRENT support op maat.

Bijdrage aan een groene planeet

Storage as a Service is net als HaaS (Hardware as a Service), DaaS (Device as a Service), SaaS (Software as a Service) en NaaS (Network as a Service) een duurzame IT-oplossing die bijdraagt aan circulaire IT. Ook maak je als bedrijf gebruik van de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie, want de nieuwste storage inzet is over het algemeen energie-efficiënter.

circulaire it

As a Service of huren via IRENT

IRENT heeft al meer dan 20 jaar kennis van en ervaring in duurzame en flexibele IT-oplossingen. Hiermee is IRENT Europees marktleider in het verhuren en as a service aanbieden van server-. storage-, networking, appliances en devices (laptops en desktops). Met onze flexibele en duurzame IT-oplossingen brengen wij organisaties rust en continuïteit en besparen wij kosten en tijd van interne IT-teams.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat zijn de looptijden?

Je kunt onze as a Service oplossing afnemen vanaf 12 maanden tot aan 48 maanden. De meeste klanten sluiten voor 24 tot 36 maanden een overeenkomst af.

Kan ik mijn opslagcapaciteit gemakkelijk aanpassen?

Ja, een van de grootste voordelen van STaaS is de flexibiliteit om je opslagcapaciteit snel op te schalen of af te schalen, afhankelijk van je actuele behoeften.

Hoe gaan jullie om met data op de datadragers die geretourneerd worden?

Data op geretourneerde datadragers wordt door ons direct gecertificeerd gewist. Na het wissen ontvang je van ons direct een certificaat zodat je aantoonbaar kunt maken dat je conform AVG/GDPR gehandeld hebt.

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Francis Smulders

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

 • Lees hier de privacyverklaring
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.