storage Storage huren
IBM

Tape storage

IBM Tape Storage huren

Ons huurassortiment bestaat uit diverse IBM Tape storage-modellen, waaronder de TS2900, TS2250 TD, TS2360 TD, TS2260 TD, TS2270 TD, TS2280 TD, TS4300 TL, TS3100 tape library, TS3200 tape library, TS3310 TL, TS4500 TL, IBM spectrum Archive, TS4500 TL, TS1140 TD, TS1150 TD en de TS1155 TD.

Bij een aanvraag geven wij je binnen twee uur aan wat je van ons kunt verwachten. Dankzij onze voorraad van enkele petabyte aan opslagcapaciteit, kan er indien nodig binnen 24 uur worden geleverd. Deze tape-storage is te huur voor een periode van een dag tot enkele jaren en wordt op iedere gewenste locatie geleverd.

Een keuze voor betrouwbaarheid, efficiëntie en kostenbesparing

IBM Tape Storage combineert ongeëvenaarde betrouwbaarheid met kostenbesparende efficiëntie voor lange termijn archivering en backup. Met zijn geavanceerde technologie en duurzaamheid, biedt IBM een scala aan voordelen die essentieel zijn voor het veiligstellen van vertrouwelijke bedrijfsgegevens:

 • Betrouwbaarheid: De storage oplossing staat bekend om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid, wat zorgt voor een veilige en langdurige bewaring van waardevolle data.
 • Kostenbesparende opslag: Door de lage kosten per gigabyte, in combinatie met lage operationele kosten, is het een zeer kosteneffectieve oplossing voor het opslaan van grote hoeveelheden data. Ideaal voor bedrijven die hun budget efficiënt willen beheren.
 • Uitstekende schaalbaarheid: Met de mogelijkheid om eenvoudig de opslagcapaciteit uit te breiden, is het een flexibele oplossing die kan groeien met de toenemende data opslag behoeften van de organisatie.
 • Geavanceerde dataprotectie: IBM Tape Storage omvat sterke encryptie en WORM-functionaliteiten (Write-Once, Read-Many), die cruciale lagen van beveiliging bieden tegen datacorruptie, verlies en cyberdreigingen.
 • Energie-efficiëntie: In vergelijking met disk-based opslagsystemen verbruikt tape storage significant minder energie, wat bijdraagt aan zowel kostenbesparingen als een vermindering van de ecologische voetafdruk van datacenters.
 • Naadloze integratie: De systemen zijn ontworpen voor compatibiliteit en integratie met bestaande IT-infrastructuren, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden ingezet in zowel traditionele als moderne dataopslag omgevingen.
 • Ondersteuning cloud omgevingen: De innovatieve tape storage-oplossingen ondersteunen de opslag behoeften van hybride cloud omgevingen. Hierdoor hebben de organisaties de flexibiliteit om data zowel on-premise als in de cloud te beheren.

Tape Storage en Hardware as a Service

Is investeren in eigen bezit (CapEX) niet de meest geschikte optie? Ga dan voor de op maat gemaakte (OpEX) oplossing, waarbij afschalen tot de unieke mogelijkheden behoort.

Huren bij IRENT

IRENT is al meer dan 15 jaar dé specialist op het gebied van server– en storage-verhuur. Binnen Europa zijn we marktleider in de verhuur van high-end/enterprise-apparatuur. Vanaf de oprichting van IRENT zijn we de enige officiële IBM-demopoolpartner in de BeNeLux.

Ook zijn we preferred rental partner voor Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Benieuwd naar de mogelijkheden? We helpen je graag met het vinden van de storage-configuratie die past binnen jouw omgeving. Neem contact met ons op en daag ons uit!

Waarom kiezen voor IRENT?

 1. Meer dan 20 jaar kennis van en ervaring in duurzame en flexibele IT-oplossingen met focus op hardware verhuur.
 2. Levering binnen 2 uur bij nood. Plug and play als je dat wilt.
 3. Altijd een ruime voorraad van IT-apparatuur zoals servers, storage, laptops en desktops. Ook de allernieuwste technologie.
 4. Tussentijds afschalen van apparatuur die je niet meer gebruikt binnen het abonnement.
 5. Multi-vendor oplossingen in één flexibel (maatwerk) abonnement of contract zijn gewoon mogelijk.
 6. Bereken eenvoudig jouw besparing CO2 uitstoot met onze duurzaamheidscalculator.
 7. Toch liever leasen i.p.v. huren? Dat kan, neem contact op voor de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Hoelang kan ik huren?

Bij IRENT kan je de huurperiode van een opslagruimte helemaal zelf bepalen. Dat komt omdat wij werken met flexibele contractvormen. Zo kan je al vanaf één dag tot enkele jaren een storage oplossing huren.

Wat is jullie huurtarief?

Wij kunnen helaas geen standaard huurtarief vastleggen van een storage. Dat komt omdat het afhangt van verschillende factoren zoals de periode van huur en soort storage. Benieuwd wat het huren van een storage voor jou gaat kosten? Vraag dan een offerte aan, en ontvang binnen twee uur al een reactie.

Wanneer ontvang ik de storage op locatie?

Wanneer jij een offerte aanvraagt op werkdagen, kan jij al binnen 24 uur de gewenste storage ontvangen. Een offerte aanvragen doe je via onze website. Binnen twee uur ontvang jij al een reactie van een van onze IT-specialisten. Ga jij akkoord? Dan wordt de storage op jouw gewenste storage afgeleverd. Bij spoed aanvragen raden wij je aan om te bellen naar +31 (0)33 789 01 01. Dan kunnen wij gelijk aan de slag met jouw huuraanvraag.

Waarmee kan ik je helpen?

Contact opnemen met Laurens ten Klooster

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we een offerte voor je opstellen?

Laurens ten Klooster

 • Lees hier de privacyverklaring
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.